biografie

Persfoto

Suzanne Zijderveld (1990) rondde in 2016 succesvol haar master af bij Manja Smits aan het ArtEZ conservatorium. Haar Bachelor behaalde zij aan Codarts Rotterdam bij Saskia Kingma.

Samen met mandolinist Ferdinand Binnendijk won zij met Duo Corelli de 1e prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Het duo heeft binnen korte tijd stevige ervaring opgebouwd in het concertcircuit. Zo was Duo Corelli te horen bij het Grachtenfestival, het Oranjewoudfestival en de Leidse Hofjesconcerten. Momenteel zijn Suzanne en Ferdinand bezig met de voorbereidingen voor een CD-opname, waarvoor ze zelf composities arrangeren.
Suzanne vormt verder een duo, genaamd Duo Fantasia met violiste Svetlana Pilipenko. De naam van het duo komt van de Fantaisie van C. Saint-Saëns, waarmee hun samenwerking in 2014 begon. Duo Fantasia heeft een breed repertoire en is o.a. te horen geweest in de Rotterdamse Schouwburg op Radio4.

Als soliste won Suzanne de tweede prijs bij het IJssel Concours en zij kreeg een Eervolle Vermelding bij het Prinses Christina Concours.

Suzanne heeft gespeeld in orkesten onder leiding van o.a. Etienne Siebens, Arie van Beek, Roberto Beltran-Zavala en Hans Leenders. Hiermee trad ze op in zalen als de Rotterdamse Doelen, het Energiehuis van Dordrecht en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Naast de uitvoerende praktijk is lesgeven een van Suzanne’s passies. Zij is docent bij muziekschool de Rover in Hardinxveld-Giessendam en MiXin’Music in Rotterdam. Daarnaast volgt zij de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Suzanne heeft in solo-/kamermuziekverband opgetreden op diverse locaties. Een kleine greep hieruit:

– Kasteel Heeswijk

– Kasteel van Rhoon

– Diergaarde Blijdorp Rotterdam

– Landgoed Huize Bergen Vught

– Van der Valk Ridderkerk

– Rabobank Nieuwerkerk a/d IJssel

– Bijenkorf Rotterdam

– Rotterdamse Schouwburg

– De Doelen Rotterdam

– Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam

– Joods Historisch Museum Amsterdam

– Natuurhistorisch Museum Rotterdam

– Dr. Anton Philipszaal Den Haag

– Pelgrimvaderskerk Rotterdam

– Maria van Jessekerk Delft