biografie

Persfoto

Suzanne Zijderveld (1990) rondde in 2016 succesvol haar master Klassiek Harp af bij Manja Smits aan het ArtEZ conservatorium. Haar Bachelor Klassiek Harp behaalde zij aan Codarts Rotterdam bij Saskia Kingma.

Samen met mandolinist Ferdinand Binnendijk won zij met Duo Corelli de 1e prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours.
Naast dit duo speelt Suzanne samen met Svetlana Pilipenko (viool) in Duo Fantasia. Sinds kort heeft Suzanne ook een trio met Ferdinand Binnendijk (mandoline) en Noortje Vredeveld (gitaar).

Als soliste won Suzanne de tweede prijs bij het IJssel Concours en zij kreeg een Eervolle Vermelding bij het Prinses Christina Concours.

Suzanne heeft gespeeld in orkesten onder leiding van o.a. Etienne Siebens, Arie van Beek, Roberto Beltran-Zavala en Hans Leenders. Hiermee trad ze op in zalen als de Rotterdamse Doelen, het Energiehuis van Dordrecht en het Muziekgebouw aan ’t IJ.
Ook heeft ze in 2018 meegespeeld met de kersttournee van de band Sela.

Naast de uitvoerende praktijk is lesgeven een van Suzanne’s passies.
Zij is in 2019 afgestudeerd voor Docent Muziek en geeft les op De Triangel en de Talma School in Rotterdam en het Volle Leven in Den Haag.
Als harpdocente verzorgt ze privélessen in Schipluiden en is zij verbonden aan muziekschool de Rover in Hardinxveld-Giessendam.