biografie

Persfoto

Suzanne Zijderveld (1990) rondde in 2016 succesvol haar master af bij Manja Smits aan het ArtEZ conservatorium. Haar Bachelor behaalde zij aan Codarts Rotterdam bij Saskia Kingma.

Samen met mandolinist Ferdinand Binnendijk won zij met Duo Corelli de 1e prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours.
Naast dit duo speelt Suzanne samen met Svetlana Pilipenko (viool) in Duo Fantasia. Sinds kort heeft Suzanne ook een trio met Ferdinand Binnendijk (mandoline) en Noortje Vredeveld (gitaar).

Als soliste won Suzanne de tweede prijs bij het IJssel Concours en zij kreeg een Eervolle Vermelding bij het Prinses Christina Concours.

Suzanne heeft gespeeld in orkesten onder leiding van o.a. Etienne Siebens, Arie van Beek, Roberto Beltran-Zavala en Hans Leenders. Hiermee trad ze op in zalen als de Rotterdamse Doelen, het Energiehuis van Dordrecht en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Naast de uitvoerende praktijk is lesgeven een van Suzanne’s passies. Zij is docent bij muziekschool de Rover in Hardinxveld-Giessendam en geeft privélessen aan huis.
Momenteel volgt zij de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.