biografie

Persfoto

Suzanne Zijderveld (1990) heeft harp gestudeerd bij Saskia Kingma en Manja Smits. Voor zowel haar bachelor- als haar masterexamen behaalde zij een 8,5.

Samen met mandolinist Ferdinand Binnendijk won zij met Duo Corelli de eerste prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Als soliste won Suzanne de tweede prijs bij het IJssel Concours en ontving zij een Eervolle Vermelding bij het Prinses Christina Concours.

Suzanne is actief in kamermuziekverband. Naast Duo Corelli speelt Suzanne samen met Svetlana Pilipenko (viool) in Duo Fantasia, vernoemd naar de Fantaisie van Camille Saint-Saëns.
Suzanne interesseert zich naast klassiek ook in andere stijlen. Ze speelde van 2010 tot 2014 in het DarkLight Ensemble (wereldmuziek) en heeft in 2018 en 2020 meegespeeld met de band Sela (pop).

Verder heeft zij opgetreden met diverse koren en orkesten onder leiding van o.a. Etienne Siebens, Arie van Beek, Roberto Beltran-Zavala en Wiecher Mandemaker. Hiermee trad ze op in zalen als de Rotterdamse Doelen, het Energiehuis van Dordrecht en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Ze heeft onder andere werken vertolkt van Mahler, Berlioz, Britten, Rutter en Prokofiev.

Naast de uitvoerende praktijk is lesgeven een van Suzanne’s passies.
Zij is in 2019 afgestudeerd voor Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en geeft les op twee basisscholen. Als harp- en pianodocente verzorgt ze privélessen in Schipluiden.