Duo Corelli

Suzanne Zijderveld (harp) en Ferdinand Binnendijk (mandoline & liuto cantabile) leerden elkaar kennen aan het begin van hun masteropleiding Klassieke Muziek in Zwolle. Sinds september 2015 spelen ze samen onder de naam Duo Corelli.

Samen hebben ze de eerste prijs gewonnen op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Jurylid en pianist Henry Kelder schreef: “Zeer muzikaal en intelligent in hun benadering. De arrangementen zijn doeltreffend en verfrissend.”

Duo Corelli heeft reeds stevige ervaring opgebouwd in het concertcircuit. Zo waren de musici te horen bij Opium op Radio4, het Grachtenfestival Amsterdam, het Oranjewoudfestival, de Leidse Hofjesconcerten en de Reestdalconcerten. Suzanne en Ferdinand hebben een album opgenomen, genaamd Cordes Émouvants. Hiervoor hebben ze zelf composities gearrangeerd.

Het repertoire van Duo Corelli omvat muziek uit alle stijlperiodes, veelal eigen arrangementen met ruimte voor improvisatie. Zo neemt Suzanne in barokmuziek soms de rol van een geheel barokorkest over en benadert Ferdinand het klankbeeld van een viool, fluit of gitaar.

Het doel van Suzanne en Ferdinand is om het publiek een muzikaal en afwisselend programma te bieden en mensen te raken met de schoonheid van de muziek.

Bent u benieuwd naar de klank van dit duo? De twee musici zijn te beluisteren op Spotify, YouTube of u kunt de CD Cordes Émouvants bestellen door een bericht te sturen.