Duo Corelli

Suzanne en Ferdinand Binnendijk (mandoline & liuto cantabile) leerden elkaar kennen aan het begin van hun masteropleiding Klassieke Muziek in Zwolle. Sinds september 2015 spelen ze samen onder de naam Duo Corelli.

‘Corelli’ is een verwijzing naar de film Captain Corelli’s mandolin, waarin Ferdinand’s huidige instrument te horen is – destijds bespeeld door de beroemde mandoliniste Alison Stephens (1970-2010). Met Lauren Scott vormde zij ook het vroegst bekende mandoline&harp duo uit de muziekgeschiedenis.

Het repertoire van Duo Corelli omvat muziek uit alle stijlperiodes, veelal eigen arrangementen met ruimte voor improvisatie. Zo neemt Suzanne in barokmuziek soms de rol van een geheel barokorkest over en benadert Ferdinand het klankbeeld van een viool, fluit of gitaar.

Als duo hebben ze de eerste prijs gewonnen op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Jurylid en pianist Henry Kelder schreef: “Zeer muzikaal en intelligent in hun benadering. De arrangementen zijn doeltreffend en verfrissend.”
Ze hebben samen opgetreden op o.a. Grachtenfestival Amsterdam, Leidse Hofjesconcerten, Oranjewoud Festival, het radioprogramma Opium op 4 en de Reestdal Concerten.

Het doel van Suzanne en Ferdinand is om het publiek een muzikaal en afwisselend programma te bieden en mensen te raken met de schoonheid van de muziek.

 

Bent u benieuwd naar de klank van dit duo? Bekijk dan onderstaande video’s: